Berita Adikk Ikhwan Telah Pergi Buat Selamanya, Aiman Tino

0
117


Awal pagi ini, penyanyi Aiman Tino memaklumkan salah seorang peminat ciliknya, Muhamad Ikhwan Md Razali yang menghidap peny4kit Juvenile Idiopathic Arthritis atau rad4ng sendi telah pun meningg4l dunia.

Perkhabaran duk4cita itu disampaikan bintang berusia 21 tahun terbabit menerusi Instagram.

“InnaLillahiwainnailaihirajiun, sesungguhnya setiap yang hidup pasti akan m4t1. Pagi ni Aiman Dapat berita yang Adik Ikhwan Telah meningg4lkan kita buat selama-lamanya.

“Tuhan lebih menyayangi awak Adik. Tenang lah awak disana. Takz1ah buat Keluarga Adik Ikhwan. Kepada Kawan2 , minta jasa baik untuk sedekahkan al-fatihah,” pinta Aiman.

Terdahulu pada awal Mei lalu, penyanyi Kurela Dibenci ini ada berkongsi sekitar lawatannya ke H0sp1t4l S3layang iaitu tempat Allahy4rham menerima rawatan menerusi IG TV.

Difahamkan, arw4h yang m3ningg4l dunia pada usia 9 tahun itu, menghidap p3ny4kit berkenaan sejak 2014.

Bagaimanapun, status kesihatannya mulai kr1ti1kal pada 2016 dan menerima terpaksa menerima rawatan lanjut.

Salam takziah buat keluarga arw4h, Al Fatihah…

Foto: Instagram Aiman Tino

Sebelum Ini, Kisah Adik Comel Ini Pernah Disiarkan Di Sosial Media

Aiman hiburkan peminat cilik [METROTV]

PENYANYI Aiman Tino, 21, Jumaat lalu meluangkan masa melawat peminat ciliknya, Muhamad Ikhwan Md Razali yang menghidap p3ny4k1t Juvenile Id10path1c Arthr1t1s atau radang sendi di Hospital Selayang. Aiman mengajak peminatnya mendoakan kesejahteraan untuk kanak-kanak berusia sembilan tahun itu. 

“Kepada semua peminat, saya mohon untuk sama-sama kita doakan kesejahteraan adik Ikhwan dan semoga dia diberikan kesembuhan daripada p3nyak1tnya,” katanya kepada wartawan Harian Metro.

Aiman turut meluahkan rasa simpatinya kepada Ikhwan yang masih terlalu muda untuk berdepan dugaan besar itu. “Dia baru sahaja berusia sembilan tahun tetapi sudah diberikan ujian sebesar ini. Saya doakan agar dia dapat kembali sihat seperti kanak-kanak lain, sihat seperti adik-adik saya di rumah,” katanya.

Vdeo Kenangan Adik Ini

 

Aiman hadir ke hospital itu untuk memberikan semangat buat Ikhwan memandangkan kanak-kanak itu terlalu meminatinya. “Dia minat saya sehingga meminta orang sekelilingnya memanggilnya Aiman Tino dan bukan Ikhwan. Di sana, saya sempat menyanyikan lagu untuknya dan pujuk dia untuk makan ubat.

“Waktu saya nak balik, dia kata jangan dan merajuk sebab akan rasa bosan,” katanya. Muhamad Ikhwan mengh1dap p3nyakit itu sejak 2014 namun mula kritikal pada 2016 dan menerima rawatan sehingga ke hari ini.

Apa Pendapat Anda Dah Baca?? Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih .Jom ke page Limau Madu Press untuk dapatkan lebih banyak cerita menarik dari kami.

Sumber: hmetro

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here