Foto Terakhir 4 pemancing Tragedi Bot Karam Masih Hilang, Undang Sebak

0
3419

Keterujaan sekumpulan pemancing mencandat sotong bertukar tragedi setelah bot dinaiki mereka terbalik dibadai ribut dan ombak besar di kawasan perairan berhampiran Kuala Kemasin, di Bachok.

Dalam kejadian itu, empat pemancing maut, empat lagi hilang dan 12 mangsa selamat. Terkini, pasukan penyelamat masih berusaha untuk mengesan mangsa yang hilang.

Menurut Sufri Daud ,60, kesemua mereka memang teruja sangat mahu mencandat sotong, malah siap membuat persiapan selama seminggu.

Pilunya hati Sufri apabila memaklumkan bahawa separuh daripada 20 pemancing tersebut adalah ahli keluarganya, termasuk adik lelakinya yang disahkan hilang, Harun Daud, 58.

Sementara, dalam satu perkongsian di Facebook, memaparkan beberapa foto terakhir para pemancing sebelum bot mereka dibadai ombak.

Minta jasa baik rakan2 pakat doa utk sahabat2 kita yg karam di lautan sekejap td…14 sudah diselamatkan oleh nelayan berbaki 5 org masih dlm pencarian…sama2 kita doakan agar dipermudahkan urusan

Posted by Mohd Shariful Aidi on Monday, June 29, 2020

Dapat diperhatikan, kesemuanya kelihatan begitu gembira dan teruja sekali dapat mencandat sotong. Namun, tidak siapa menyangka itulah momen terakhir mereka sebelum tragedi berlaku.

Setakat ini, usaha menyelamat dan mencari mangsa hilang, Harun, Che Wadi Bakar,40-an; Arman Ismail, 43 dan Syafiq Abdul Halim, 30, masih giat dijalankan.

Source link