Aliff Syukri dah give up duduk di Malaysia nak pindah ke Australia untuk cari ketenangan

0
937

Datuk Seri Aliff Syukri Kamarzaman yang merupakan seorang usahawan kosmetik selalu sahaja menimbulkan bermacam-macam kontroversi di media sosial mengenai kisah hidupnya.

Bak perpatah Melayu, Alah bisa tegal biasa, biarpun beliau seringkali menghadapi masalah tersebut tetapi beliau tetap cekal dan tabah mengharungi segala kecaman dan tomahan yang dilemparkan kepadanya.

Terkini Aliff Syukri meluahkan hasrat isi hatinya untuk membuat satu perubahan besar dalam hidupnya iaitu dia ingin keluar dari Malaysia dan berpindah ke Australia.

Melalui temubual tersebut, difahamkan usahawan berusia 33 tahun itu berhasrat untuk menjual rumahnya dan seterusnya bermastautin di Australia.

Malah, dia turut memuat naik video ‘lawatan rumah’ untuk mempromosikan salah sebuah rumahnya di ibu kota untuk dijual menerusi laman Instagram miliknya.

Menurut apa yang dinyatakan dalam video berdurasi enam minit berkenaan, Aliff mahu berpindah ke Australia kerana sudah berputus asa dengan situasi yang dihadapinya di Malaysia.

“Saya rasa macam dah give up duduk di Malaysia…
 “Bila kes Wany ni saya berfikir, ya allah aku ni buat apa dengan orang. Contohlah. Saya tak bersalah, tak tahu kes apa-apa dengan anak angkat saya. Oh sayalah kena.
“Saya ni seolah-olah macam penjenayah,” luahnya.

Tambahnya, tujuan untuk menjual rumahnya adalah kerana ia satu beban buatnya sebelum boleh  berpindah ke luar negara. Ini kerana kos penyelenggaraan rumah itu agak mahal selain ekonomi yang merudum sewaktu pandemik Covid-19 ini.

“Kalau ada orang yang nak membeli rumah ni, kalau ada yang mampu, saya akan berpindah,” kata Aliff.

Dia turut menyatakan bahawa dia mahu mencari ketenangan di Australia dan memulakan hidup baru di sana, di samping menjadi contoh dan tauladan kepada masyarakat suatu hari nanti.

“Saya nak matikan Instagram dan biar manager jaga dan nak mulakan hidup baru. Saya pun dah tua takkan saya nak tergedik-gedik cari kontroversi murahan,” jelasnya.

Justeru, dia memohon doa netizen supaya mendoakan dia boleh menjadi seorang contoh yang baik buat semua orang.

Beliau berkahwin dengan Datin Nur Shahida Mohd Rashid dan dikurniakan lima cahaya mata iaitu Ammar Ahyyan, Ibraheem Adham, Qadejah El Zahra, Yusoff Al Qardawi dan Raudhah Arshiyah.

Source link