Jadi Bilionair Pada Usia Muda, Lelaki Ni Akui Ramai ‘WhatsApp’ Cuba Pinjam Duit Daripadanya

0
376

 

Menjadi seorang jutawan pada usia muda merupakan mimpi bagi setiap orang. Hal ini kerana setiap orang bekerja keras bagi mencapai kestabilan kewangan untuk meneruskan kehidupan.

Jutawan muda dari Semarang, Ghozali Everyday mempunyai pengalaman yang unik. Sehingga hari ini, kerana kemasyhurannya, dia sering menjadi buah mulut orang ramai sehingga ada yang mengaku sebagai saudara dan meminjam wang daripadanya.

Ghozali sememangnya hangat diperkatakan selepas berjaya mengaut berbilion-bilion rupiah hasil daripada gambar swafoto atau selfie yang dijual di platform NFT (Non-fungible token). 

Bagaimanapun, lain pula jadinya apabila ia digunakan oleh sesetengah orang yang mengaku sebagai abang hingga mencuba untuk meminjam wang dari Ghozali.

Pelajar jurusan animasi itu memberitahu perkara ini kepada Rudy Salim, iaitu seorang usahawan automotif di Prestige Motorcars.

“Selepas mempunyai banyak duit, ramai tak kawan WhatsApp nak pinjam duit?” tanya Rudy membacakan soalan netizen, yang dipetik daripada YouTube Prestige Productions.

“Itu pasti,” balas Ghozali dengan senyuman. Rudy kemudian bertanya sama ada wang itu dibayar semula atau tidak.

Rudy bertanya lagi untuk mengesahkan adakah kawan-kawannya meminta atau meminjam wang. Namun, Ghozali menjawab bahawa kawan-kawannya hanya meminjam wang daripadanya sambil tersenyum.

Tetapi ternyata wang yang pada asalnya dipanggil pinjaman tidak pernah dikembalikan.

“Dipinjam tapi tak dipulangkan? Jadi mintalah,” tanya Rudy.

“Ya,” jawab Ghozali sambil tersenyum.

Ghozali juga berkata, sejak terkenal, ramai yang pada mulanya tidak pernah berkawan, kemudian muncul mengaku sebagai kawannya. Bukan itu sahaja, ada juga yang muncul dan mengaku sebagai abangnya di Twitter.

“Mengaku sebagai abang?” tanya Rudy kemudian.

“Itu pun, banyak di Twitter,” balas Ghozali lagi.

Rudy akhirnya memberi nasihat kepada Ghozali agar kekal mesra seperti sekarang dan tidak sombong agar di masa hadapan dia lebih berjaya.

“Yang penting sentiasa merendah diri, jangan sombong. Saya yakin masa depan anda adalah yang terbaik,” kata Rudy.

Sumber: Tribunnews

Source link