Inilah Kata kata Terakhir Abg Botak kepada Hakim Majistret

0
452

PETALING JAYA – Seorang pekerja stor sebak selepas terpaksa menyambut Aidilfitri di dalam p3njara apabila dia dip3njara setahun oleh Maahkamah Majistret di sini hari ini akibat tiindakannya mengehentak cermin sebuah kereta seperti yang tuular di media sosial semalam.

T3ertuduh, Danial Abdullah Tan, 31, atau lebih dikenali “Abang Botak” dalam kalangan netizen mengaku bersaalah selepas pertvuduhan ke atasnya dibacakan jurubahasa dihadapan Majistret Nurshahira Abdul Salim.

Dia diperintahkan menjalani huvkuman itu dari tarikh ditaangkap iaitu semalam.

Semalam, tular satu video di media sosial mengenai seorang lelaki yang me3nghentak cermin kereta disebabkan rasa maarah apabila dihon pemandu kereta itu berulang kali dalam satu k3ejadian di Sri Kembangan pada Selasa lalu.

Mengikut pe3rtuduhan, dia did4akwa melakukan perbuatan khi4anat dengan mengetuk cermin hadapan kereta m4angsa lelaki berusia 58 tahun itu menggunakan topi keledar sehingga roosak di Jalan Kasturi Seksyen 12 Taman Bukit Serdang Seri Kembangan, pukul 5.30 petang pada 28 Mei lalu.

Huvkuman dijatuhkan

Dia dituduh mengikut Seksyen 427 Kanun Keseksaan yang memperuntukkan hvukuman p3enjara minimum setahun dan maksimum lima tahun atau de3nda atau keduanya.

Dalam rayuannya, te3rtuduh yang diwakili peguam Nur Rafiuddin Mas Wari merayu agar hvukuman ringan diberikan memandangkan dia merupakan penanggung nafkah isteri dan dua anaknya yang berusia tiga tahun dan setahun.

Timbalan Pendakwa Raya Muhammad Hairuliqram Hairuddin kemudian meminta maahkamah memberikan hvukuman berat kerana menyusahkan maangsa yang terpaksa menanggung kerugian kira-kira RM600.

Mootif 

Nurshahira kemudiannya bertanyakan kepada tertvuduh mengenai tujuannya bertindak sedemikian.

Danial menjawab, dia berasa marah selepas pengadu cuba menghimpit dan me3langgarnya dua kali dan meminta pemandu kereta itu berhenti sebelum mendakwa m4angsa menunjukkan isyarat jari kepadanya.

Kata2 Teerakhir

“Sebab itu saya buat keputusan bo0doh itu,” katanya sebak. –

p/s: Semoga Danial insaf dan berbakti kepada masyarakat apabila dibebsaskan kelak

Apa kata anda? Kongsikan bersama kami

sumber: kosmo

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here