Live Streaming – Drama Sweet Dreams

0
4609


Nantikan drama adaptasi novel Sweet Dreams karya Acik Lana yang bakal disiarkan di slot MegaDrama saluran Astro Ria. Menampilkan gandingan Ben Amir dan Mira Filzah. Bakal menemui penonton pada bulan Ogos nanti. 

JUDUL : SWEET DREAMS

TARIKH TAYANGAN : Ogos 2019

WAKTU SIARAN :  Isnin-Khamis, 10:00 malam

SIARAN TV : Slot MegaDrama – Astro Ria

PENULIS NOVEL : Acik Lana

PENULIS SKRIP : Nazri M. Annuar

PENGARAH : Michael Ang

PELAKON : Mira Filzah, Ben Amir, Sean Lee, Nina Juren, Yuna Rahim, Roy Azman, Yusuf Bahrin, Nazs Sally, PU Azman, Didi Astillah

WATAK PELAKON

Mira Filzah sebagai Putri

Ben Amir sebagai Qash Adam

Sean Lee sebagai Karl

Nina Juren sebagai Puan Laila

Yuna Rahim sebagai Cempaka

Nasz Sally sebagai Farah

PU Azman sebagai Cik Man

Didi Astillah sebagai Melissa

SINOPSIS SWEET DREAMS

Putri, diberi gelaran seperti Ratu Kelam Kabut atau ‘Minah Clumsy’ sudah cukup sinonim dengan dirinya sejak kecil. Habis semua tiang dan dinding dilanggar, malah sudah banyak kali dia jatuh tertonggeng ke dalam longkang.

Bernasib malang atau dia memang punya masalah koordinasi fizikal tidak seimbang. Namun, beberapa siri kejadian malang tiba-tiba berubah dengan kemunculan seorang jejaka misteri yang sering menyelamatkannya. Tidak sempat mencium tanah, tubuh dia sudah disambut. Tidak sempat tergolek, tangannya sudah dipaut. Pelik, lelaki itu datang tanpa isyarat.

Qash Adam seorang pelukis selalu mendapat mimpi tentang kejadian buruk yang bakal menimpa. Kesengsaraan dialami pada zaman silam membuatkan dia kemurungan dan hidup dalam pengasingan. Anugerah yang dikurniakan membuat seluruh tubuh rasa terbeban.

Dihina, difitnah dan dicaci kerana dikatakan mempunyai kuasa magis membuatkan dia menolak sebarang bentuk hubungan dengan manusia. Dia tertekan, ini kelebihan atau satu sumpahan baginya. Mimpi yang datang bukan biasa-biasa. Ia datang dengan segunung tanggungjawab yang terlalu besar.

Namun, kemunculan seraut wajah dalam mimpinya meletakkan Qash dalam keadaan keliru. Banyak peristiwa lucu, pertelingkahan dan salah faham berlaku apabila si malang bertemu dengan si adiwira. Rahsia demi rahsia terbongkar.

Namun, sebanyak mana pun perbezaan antara Putri dan Qash, ada perasaan halus mengikat hati mereka berdua. Berkahwin dan kemudian bercinta tanpa tahu pengakhirannya.

LIVE Streaming Di Bawah.Jika Anda Rasa Artikel Ni Berguna, Silakan Klik Button Like Dibawah. Terima Kasih

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here