Ucapan Selamat Hari Ibu Oleh Nooryana Najwa Dedah Hal Sebenar Ibunya Rosmah Mansor

0
1271

Hari Ibu disambut pada hari Ahad kedua bulan Mei setiap tahun untuk mendedikasikan hari istimewa bagi insan penting buat setiap daripada kita. Tidak ketinggalan mengucapkan ucapan ini adalah anak bekas Perdana Menteri, Nooryana Najwa Najib untuk ibunya, Datin Seri Rosmah Mansor.

 

View this post on Instagram

 

My siblings and I used to joke that mummy ni ada sixth sense. When we were studying overseas, baru study break, nak pakai jaket keluar dari dorm room (for a movie or dinner with friends) mummy will call and usually we’d hear “hello, buat Apa tu?”. And with a serious tone I would reply “tak de ape, belajar je la ma..”🤓😉 but she knew our little antics. Even now that we’re older and she’s learnt how to use a tablet, every time my brother and I travel, she has flight 24 opened for the ENTIRE duration of the flight until we have safely landed. I know this because when I land at my destination, I immediately get a WhatsApp message – “Alhamdulillah dah sampai”. And it doesn’t matter if it’s day or night in KL! Daddy says “you ni keep track off ur kids on land and even in mid-air?” 🤭😅 That’s my mummy. Always connected to us. Always making sure we are safe, on track and never veering off our path in life. Now that I’m a mom, I understand the worry when your child is just taking a short car-ride without you. So guys, this Mother’s Day let’s thank our incredible moms for every single waking hour that they have spent worrying and caring about us. We are truly blessed to have received their relentless love. Happy Mother’s Day Mummy! Ps. And I’m sure in just a short while, after posting this…mummy will call – “buat Apa tu, how are u this morning?”. 😋 padahal we just spoke before Subuh 😅 #mothersday2020

A post shared by yananajib (@yananajib) on

Menurut Yana di Instagram, dia dan adik-beradik lain selalu berseloroh mengatakan ibu mereka itu mempunyai deria keenam atau ‘sixth sense’. Sejurus sebelum melakukan sesuatu, pasti Rosmah akan menelefon mereka dan bertanya apa yang sedang dibuat.

Ketika kami belajar di luar negara, baru study break, nak pakai jaket keluar dari dorm room (pergi tengok wayang atau makan dengan kawan) mummy akan call dan kami ditanya ‘Hello, buat Apa tu?’. Dengan nada serius saya akan jawab ‘Takde apa, belajar je la ma’.

Cerita Yana lagi, ibunya juga akan mengesan pesawat dia dan adik-beradik lain menerusi laman web FlightRadar 24. Laman web pengesan pesawat itu katanya akan dibuka sepanjang penerbangan sehinggalah mereka selamat mendarat ke destinasi.

Setelah sampai, mereka akan menerima mesej Whatsapp ‘Alhamdulillah dah sampai’, tanpa mengira waktu di ibu negara. Yana turut mengucapkan Selamat Hari Ibu kepada wanita itu dan menyeru anak-anak supaya menghargai segala pengorbanan ibu masing-masing.

Sumber: Yana Najib

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber: OHBULAN

 

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here