Penceramah Israel Heran kena troll dengan netizen Malaysia, Khairul Aming pun tumpang sekaki

0
1991

Krisis antara Palestin dan tentera Zionis Israel pada ketika ini menjadi isu paling hangat diperkatakan di media sosial sejak penduduk Sheikh Jarrah diusir keluar untuk menyerahkan kawasan kejiranan itu kepada penduduk Israel beberapa hari lalu.

Sejak daripada itu keadaan hanya bertambah buruk apabila tentera Israel menggunakan keganasan terhadap penduduk Palestin yang membuat protes walaupun di bulan Ramadan, mengundang kemarahan umat Islam dari seluruh dunia.

Sehingga kini laporan mengatakan konflik Palestin-Israel tersebut sedang menuju ke arah peperangan berskala penuh dan pemimpin dari kedua-dua pihak cuba untuk meredakan konflik tersebut.

Sementara tentera Hamas dan tentera Zionis saling berbalas tembakan, penyokong Palestin terutamanya netizen dari Malaysia turut ‘berperang’ dengan penyokong Israel di media sosial.

Ido Daniel, seorang penceramah dari Israel adalah antara yang menjadi mangsa troll netizen dari Malaysia apabila individu tersebut menyebarkan pelbagai maklumat palsu berkenaan perkembangan konflik di Palestin.

Antaranya termasuklah beberapa rakyat Israel yang diupah untuk berlakon seolah-olah dalam ketakutan kerana diserang Palestin.

Berikutan posting-postingnya yang menimbulkan kemarahan, netizen tempatan tidak membuang masa untuk meninggalkan komen-komen troll untuk membuat lelaki tersebut ‘koyak’.

“Koyak to you too..”

Malah Khairul Aming juga tidak melepaskan peluang untuk berkongsinya resipinya dengan Daniel.

“Masak sehingga ayam koyak…”

“kami ada fighter tau. ni dia fighter kami…”

“Ada hantu kak limah, ada oyen…”

Sementara itu jangan ketinggalan juga untuk mengikuti kisah-kisah menarik di bawah.

Lelaki reka artis Kpop palsu guna muka sendiri sehingga raih ribuan peminat

Trend Tunjuk Gambar Bayi “Tidak Comel” Reaksi Ibu Bapa Bikin Berdekah

Trend gambar hitam putih undang lucu, netizen reka pelbagai sejarah palsu

sumber: himpunanceritalawak