Pencuri Setan Bertopengkan Manusia Berlakon Sujud Sebelum Curi Beg

0
153

Pencuri Setan Bertopengkan Manusia Berlakon Sujud Sebelum Curi Beg

pencuri beg
Kredit foto: Ohbulan

Zaman sekarang memang macam-macam perangai manusia dalam dunia ni. Ada manusia yang kerjanya jadi pencuri dan penyamun.

Moga2 Allah beri hidayah pada LELAKI tersebut….Surau dagang avenue Ampang.

Kesian budak grab food tu. Dia solat pakai kain pelikat. Habis semua seluar dia , HP dia , wallet dia , kunci motor dia … semua dlm beg tu.

Kesian. Alhamdulillah … ada derma kilat utk bantu dia smlm.

Aduhhh … mcm2 dunia ni.
( muka hensem … tapi …)

Viralkan video dan muka mamat pemalas kerja ni smpi kena tangkap!!

Kisah kali ini adalah mengenai aksi yang berjaya dirakam CCTV iaitu seorang pencuri sedang  melakukan perbuatan terkutuk sehinggakan mereka mencvri tak kira waktu dan juga  tempat di mana-mana  pun mereka berada.

Ingin mendapat keuntungan dengan mudah dan pantas, sesetengah pencvri berani mencvri di siang hari di kawasan yang terbuka.

Menerusi Facebook Hamada Al Ishmel, berkongsi satu rakaman kamera litar tertutup di sebuah Surau Dagang Avenue Ampang yang memaparkan kegiatan mencvri dilakukan seorang lelaki. Sebelum melarikan diri dengan mencvri segalas beg kepunyaan seorang pekerja Grab Food, suspek dilihat berpura-pura menunaikan solat bersama jemaah lain.

Menurut sumber, beg galas tersebut mengandungi seluar, telefon bimbit, dompet dan kunci motor milik mangsa. Beg tersebut diletakkan di tiang surau tersebut semasa jemaah sedang menunaikan solat waktu magrib. Wajah suspek yang jelas kelihatan menunjukkan suspek cukup sifat dan mempunyai wajah yang tampan.

Rata-rata netizen menyelar perbuatan suspek yang mempunyai cukup sifat tetapi memilih kegiatan mencvri sebagai jalan yang mudah. Zaman sekarang wajah tampan bukan menjamin seseorang itu tidak melakukan jenayah.

Kredit: Hamada Al Ishmel / OhBulan

The following two tabs change content below.

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Viwanita

Like Page Kami Juga Di Facebook Viwanita

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here