Lelaki Kencing dan Jahanamkan bilik kuarantin Hotel Covid-19 ditahan polis

0
5797

Semalam, perlakuan seorang penghuni bilik kuarantin COVID-19 di hotel telah mendidihkan darah rakyat Malaysia apabila individu berkenaan didakwa merosakkan peralatan dan kemudahan yang disediakan.

Malah, lelaki itu juga dilaporkan mencetuskan suasana kelam-kabut apabila membakar botol cecair pembasmi kuman, di lobi hotel itu semalam.

Menurut Pesuruhjaya Polis Sarawak, Datuk Aidi Ismail berkata, kejadian tersebut berlaku pada jam 9.15 pagi dan sekaligus menyebabkan kebakaran kecil, namun berjaya dikawal oleh kakitangan hotel.

“Lelaki berusia 23 tahun itu menjalani kuarantin di hotel berkenaan sejak 2 Mei lalu kerana baru balik dari luar Sarawak. Dia juga telah ditahan dan sudah dirujuk kepada Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM)” Jelas beliau.

Sementara itu, sumber dari Pejabat Timbalan Ketua Menteri berkata, lelaki terbabit kini dibawa ke Hospital Umum Sarawak (HUS) kerana disyaki mengalami masalah mental.

 

Sebelum mencetuskan kekecohan di lobi hotel berkenaan, lelaki terbabit dipercayai merosakkan beberapa peralatan di bilik penginapan tempat dia dikuarantin.

Gambar keadaan bilik yang punah, bersepah dan beberapa peralatan hotel dirosakkan oleh lelaki itu tular di pelbagai laman sejak semalam mencetuskan kemarahan orang ramai.

Sumber: Berita Harian.

Source link