Alahai Untungnya Pengantin Umur Baru 15 tahun dah kahwin..

0
1218

Perkahwinan merupakan satu ikatan suci yang sememangnya menjadi satu tanggungjawab andai kita berkemampuan. Walau bagaimanapun, jika jodoh sudah sampai, tiada apa yang dapat ditolak ole kedua-dua pasangan.

Menerusi satu perkongsian daripada seorang pengguna TikTok, wanita yang menggunakan nama akaun @hariafiqah1 telah memuat naik video perkahwinan satu pasangan muda.

Menurut wanita itu, anak saudaranya yang juga pengantin perempuan baru sahaja berumur 15 tahun dan pasangannya menginjak usia 17 tahun.

@hariafiqah1selamat pengantin baru anak saudara💙 @nrndna #fypシ #nikahmuda #foryoupage♬ Di Renjis-Renjis – R. Ismail

@hariafiqah1selamat pengantin baru anak saudara💙 @nrndna ##fypシ ##nikahmuda ##foryoupage♬ Di Renjis-Renjis – R. Ismail

 

Pasangan tersebut menggunakan busana berwarna biru gelap dan dilihat sepadan ketika berjalan seiringan. Dalam kenyataan sumber juga, majlis perkahwinan ini telah berlangsung Tanah Merah, Kelantan.

@hariafiqah1korang teka agak2 umur brpa diorang💙#fypシ #nikahmuda

♬ original sound – nightmonyet – danny✨

@hariafiqah1korang teka agak2 umur brpa diorang💙##fypシ ##nikahmuda♬ original sound – nightmonyet – danny✨

Sehubungan dengan itu, rata-rata warganet telah meninggalkan komen dengan pelbagai maklum balas. Ada diatara mereka tidak kisah dengan perkahwinan tersebut kerana dilihat dapat mengelakkan sebarang perkara tidak diingini berlaku dan ada juga yang berasa kurang senang memandangkan mereka masih lagi dibawah umur.

Walau bagaimanpun, kebanyakkan daripada mereka mengucapkan tahniah diatas perkahwinan itu dan mendoakan agar pasangan tersebut sama-sama bertolak ansur dalam hubungan memandangkan masing-masing masih muda lagi.

Sumber: hariafiqah1

Source link