Wow!!! Rakaman Video Tentera laut British Uji Teknologi “Iron Man”

0
427

Sebuah rakaman yang tular baru-baru ini di mana Tentera Laut Diraja Britain nampaknya sedang menguji sut terbang telah mencuri perhatian ramai.

Sut terbang yang dibangunkan oleh syarikat Gravity Industries itu akan digunakan sebagai salah satu cara untuk  menyelinap ke dalam kapal di tengah laut untuk membanteras kegiatan lanun.

Ujian tersebut dilakukan selama 3 hari di atas kapal peronda tentera laut di mana anggota tentera marin cuba melakukan operasi melawat, naik, mencari, dan menyita.

Dalam video tersebut, seorang anggota marin dilihat berlancar dari sebuah bot laju yang mengekori kapal peronda tentera yang berperanan sebagai kapal musuh.

Anggota marin itu terbang menggunakan jet suit berkenaan ke arah kapal sebelum mendarat di dalam ruang kapal itu, seterusnya menjatuhkan tali ke dalam bot pasukannya di bawah agar anggota lain boleh naik ke atas kapal.

Aksi anggota marin berkenaan menggunakan sut terbang tersebut tidak ubah seperti watak Iron Man membuatkan ramai teruja dengan kemajuan teknologi yang ada pada zaman sekarang.

“Iron Man…”

“Kita dah terlambat…”

“Tony Stark dah lama dah ada…”

“NYPD dah ada robot anjing, kita tak perlukan polis terbang…”

“Sasaran yang mudah untuk ditembak…”

“teknologi kuntilanak…’

Sementara itu teruskan mengikuti kisah-kisah berkaitan di bawah.

himpunanceritalawak